Министър В. Рашидов ще прочете слово от имто на МС на възпоменателната церемония по повод 137-та годишнина от гибелта на Левски

С панихида в памет на Васил Левски ще започне възпоменателната церемония по повод 137–та годишнина от гибелта на Апостола в столицата. Панихидата ще бъде отслужена в 17.00 ч. в храма „Света София” от Знеполския епископ Йоан. В 17.40 ч. от храма ще тръгне литийно шествие до паметника на Васил Левски.

Възпоменателната церемония пред паметника на Апостола ще започне в 18.00 ч.
Кметът на София Йорданка Фандъкова ще произнесе встъпителни думи.
Слово от името на Министерски съвет ще бъде прочетено от министъра на културата Вежди Рашидов.
За първи път в официалната церемония ще се включат със свое есе и ученици от столична гимназия. Ученици от 91-а Немска езикова гимназия „Проф. Констатин Гълъбов” ще прочетат есе за Апостола на Свободата.
По време на церемонията камерен хор „Юлангело” ще изпълни „Достойно есть” и „О, майко моя”, а Гвардейският духов оркестър ще изпълни Химна на Република България и „Ботевия марш”.
С минута мълчание ще бъде почетена паметта на Васил Левски.
На церемонията ще присъстват президентът на Република България, министър – председателят, министри, народни представители, дипломати, председателят на Столичния общински съвет, районни кметове и общински съветници от столицата.
Венци ще бъдат положени от името на президента Георги Първанов, на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, на министър- председателя Бойко Борисов, на кмета на София Йорданка Фандъкова, на кмета на Карлово Найден Найденов, на председателя на Общобългарски комитет „Васил Левски”, на политически и обществени организации и на столичани.