Министърът на отбраната Аню Ангелов се срещна с посланика на САЩ у нас Н. Пр. Джеймс Уорлик

Министърът на отбраната Аню Ангелов се срещна днес, 2 февруари, с посланика на Съединените американски щати у нас Н. Пр. Джеймс Уорлик.

“Високо ценим сътрудничеството между България и САЩ в областта на сигурността и отбраната. Много беше постигнато през последните години, но вярвам, че тепърва имаме поле за подобряване и развитие на това партньорство” – откри срещата министър Ангелов.

Министър Аню Ангелов и Н. Пр. Джеймс Уорлик обсъдиха развитието на двустранното сътрудничество в областта на сигурността и отбраната. В разговора двамата засегнаха въпроси, свързани с мисиите и операциите на НАТО, състоянието на Българската армия, съвместните българо-американски съоръжения. Министър Ангелов запозна              Н.Пр. посланика на САЩ с непосредствените задачи пред новото ръководство и го увери, че ще следва приоритетите, набелязани от правителството.

Н. Пр. Джеймс Уорлик изрази задоволство от изградените до момента връзки и добри практики между посолството на САЩ  и Министерството на отбраната. „Нашето сътрудничество се основава на общи цели и общи ценности. Предизвикателството е да намерим тези сфери, в които да работим ефективно, и партньорството ни да се основава на доверие, сигурност, взаимно уважение.”

Срещата се състоя в сградата на Министерството на отбраната.