Министърът на отбраната Аню Ангелов се срещна индонезийския посланик Н.Пр. Имануел Роберт Инкириванг

Министърът на отбраната Аню Ангелов прие днес, 8 март, Н.Пр.  посланика на Република Индонезия у нас Имануел Роберт Инкириванг.

Министър Ангелов и посланик Инкириванг обмениха мнения по подготвяния Меморандум за разбирателство и сътрудничество във военната област и отбраната между двете страни.

„Виждам Меморандума за разбирателство и сътрудничество като добра основа за развитие и задълбочаване на двустранните отношения между нашите две държави” – каза министър Ангелов. „За нас сътрудничеството с Република Индонезия е особено ценно – то ни дава различен поглед към общата картина на сигурността през призмата на вашата държава и на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН, ASEAN), в която членувате”.

Министър Аню Ангелов и Н.Пр. посланик Инкириванг обсъдиха възможностите за развитие на сътрудничеството между България и Индонезия в областта на военномедицинското осигуряване, военното обучение, както и военнотехническото сътрудничество.

„Индонезия цени високо отношенията си с България, отношения, установени и развивани в продължение на 53 години” – каза посланик Инкириванг.