Министърът на отбраната Аню Ангелов се срещна с Н. Пр. Етиен Монтен дьо Понсен, посланик на Френската република в България

Министърът на отбраната Аню Ангелов прие днес, 4 март, Н. Пр. Етиен Монтен дьо Понсен, посланик на Френската република у нас.

По време на срещата бяха оценени високо традиционно добрите връзки между двете ведомства и беше обсъдено развитието на военното сътрудничество между двете страни.

Скорошен пример за успешно взаимодействие е съвместното участие на български и френски медицински екипи в хуманитарната операция в Хаити.

„Благодаря за съдействието, което оказахте на българския военномедицински екип в Хаити”, каза  по време на срещата министърът на отбраната Аню Ангелов.

„Съвместните ни действия в Хаити са пример за успешното сътрудничество между двете страни. Българският медицински екип беше изключително добре подготвен”, отбеляза посланик дьо Понсен.

В хода на разговора министър Ангелов информира посланик дьо Понсен за предстоящия преглед на структурите на въоражините сили. Резултатите от него ще бъдат отразени в Бяла книга за отбраната и въоръжените сили, която ще очертае визията за развитие в по-дългосрочна рамка.