Министърът на отбраната Аню Ангелов поздрави участниците и гостите на авиационния фестивал „Небе за всички” в Долна Митрополия

„Правителството на Република България прави всичко възможно да утвърждава и развива важната роля на авиацията и в предстоящата актуализация на бюджета над 200 млн. лева са предвидени за покриване на задължения по модернизацията на Военновъздушните сили”- каза министърът на отбраната Аню Ангелов  в приветствието си на авиофестивала „Небе за всички”, който се проведе в Долна Митрополия, Плевенско.

Министър Ангелов поздрави военнослужещите от Военновъздушната учебна база „Г.Бенковски”, домакини на събитието, участниците и гостите на авиофестивала от името на правителството и на ръководството на Министерството на отбраната.

Министър Ангелов заяви, че за него е огромна радост да види как авиофестивала обединява и младите, и ветераните. „Това е празник за всички нас”, заяви той и пожела на участниците късмет и успех.

На фестивала присъства и президентът и върховен главнокомандващ Георги Първанов.

Двудневният авиационен фестивал „Небе за всички” започна вчера, 22 май, с научна конференция на тема ”Настояще и бъдеще на авиационното образование в Балканско-Черноморския регион на Европа”. Днес той продължи с демонстрационни полети на представители на Военновъздушните сили на САЩ, на Военновъздушните сили на Румъния, на Военновъздушните сили на България и на представители на Българската асоциация на леката авиация.

Фестивалът се проведе под патронажа на министъра на отбраната Аню Ангелов. С него се постави началото на честванията по повод 100- годишния юбилей от създаването на българската авиация.