Министърът на отбраната Аню Ангелов посети днес тримата военнослужещи, пострадали в Кандахар, Афганистан

Значително се подобрява състоянието на тримата военнослужещи от състава на българския контингент в Кандахар, които от 5 февруари са настанени във Военномедицинска академия – София.

Младши сержант Александър Христов Александров, чието лечение продължава в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение (КАРИЛ), е контактен, адекватен, на самостоятелно дишане, но положението му остава тежко.

Ефрейтор Йордан Петьов Петков е контактен, адекватен, на самостоятелно дишане, захранен. Утре ще бъде изведен от Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение и ще бъде настанен в Клиниката по коремна хирургия. Предстои да бъдат извършени пластични операции на ранения му крак.

На най-леко пострадалия редник Явор Кирилов Иванов, който е на лечение в Клиниката по пластична хирургия, са извършени две пластични операции. Той се движи самостоятелно.

Рано тази сутрин ранените военнослужещи бяха посетени от министъра на отбраната Аню Ангелов. Началникът на ВМА генерал-майор професор Стоян Тонев го запозна със здравословното им състояние.