Министърът на културата В. Рашидов поздрави читалищните дейци и творци и изпълнители на любителското творчество по случай празника им-1март

Министърът на културата Вежди Рашидов поздрави читалищните дейци и творците и изпълнителите на любителско творчество по случай 1 март – Ден на любителското творчество.
„Не случайно този празник съвпада с посрещането на Баба Марта и е предвестник на пролетта. Той е израз на волята и вдъхновението на народа ни за по-щастлив живот, за повече красота във всекидневието”, се казва в поздравлението на министър Рашидов. „Радостно е, че любителското творчество у нас се развива във всички области на изкуството, с участието на всички поколения. А постиженията му са известни не само у нас, но и в целия свят”, подчертава министърът на културата. „Ето защо високо ценим ролята на читалищата като средища за съхраняване и развитие на традиционните и на съвременните форми на изкуството, за предаване на творческия опит от стари на млади. Това е особено важно за израстването на духовно богато младо поколение, за приобщаване към националните и общочовешки ценности, заложени в родното изкуство” изтъква министър Рашидов.
„Днешният празник е израз на уважение към всички, които са свързали живота си с любителското изкуство, с което дават възможност не само за изява на таланта, но и за съприкосновение с духовното богатство на нашия народ. Пожелавам на всички здраве, благоденствие и творческо дълголетие”, се казва в заключение в пожеланието на министър Рашидов до творците и изпълнителите на любителско творчество.