Министърът на културата Вежди Рашидов прие послоника на Холандия Карел Ван Кестерен

Министърът на културата Вежди Рашидов се срещна с посланика на Холандия в България Карел ван Кестерен. Двамата обсъдиха двустранните отношения в областта на културата и динамиката в тяхното развитие през последните години, като акцентът бе на богатата палитра от културни прояви за отбелязване на 100-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете страни през 2009 г.

Посланик Кестерен изтъкна, че е на този пост от няколко месеца и независимо от краткия период е дълбоко впечатлен от разнообразния културен живот и богатото културно наследство в България.
Министър Вежди Рашидов благодари за оказваната от холандска страна експертна помощ по отношение осъществяването на реформата в областта на културата в България в рамките на програмата на холандското правителство „МАТРА“, и по-специално за финансирането и успешното реализиране на проекти в областта на развитието на българските читалища и на културното наследство. Обсъден бе и успешният опит в сферата на филмовите копродукции между двете страни и евентуалното подписване на двустранно споразумение за регламентиране на тези отношения.