Министърът на културата Вежди Рашидов се срещна днес с Велико Кънев

Министърът на културата Вежди Рашидов се срещна днес с Велко Кънев, който наскоро се завърна след успешно лечение в Германия.

Велко Кънев благодари сърдечно на министър Вежди Рашидов за голямата подкрепа и съпричастност, които получи в трудния за него момент. Миналата година министър Рашидов откликна светкавично на апела на Съюза на артистите в България, които потърсиха помощ за лечението на големия ни актьор. Тогава министър Рашидов изрази надежда, че очаква да стане традиция творческите гилдии да показват чувствителност винаги, когато изявени хора на духа се нуждаят от помощ. Велко Кънев не скри вълнението си от голямата подкрепа на институции, медии, колеги и приятели.
На срещата с министър Рашидов Велко Кънев помоли за подкрепата на Министерството на културата за провеждането на тазгодишното издание на традиционния и много популярен Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира в Тополовград, който се очаква да се състои през месец май. През 2009 г. Велко Кънев председателстваше журито на фестивала. Съорганизатори на театралното събитие заедно с Министерството на културата са Община Тополовград и Читалище „Св. Св. Кирил и Методий” – Тополовград.