Министърът на културата Вежди Рашидов изказа съболезнованията си на семейството и близките на големия български художник Евгений Босяцки.

Vejdi Rashidov„Тъгувам заедно с вас от загубата на един достоен и неуморим творец, за когото графиката, рисунката, живописта, книгооформлението и илюстрацията бяха смисъл и начин на живот”, се казва в съболезнователния адрес на министър Рашидов.
„Евгений Босяцки е равностоен партньор на класиците със своите илюстрации към произведения на над 50 български и десетки световни автори, сред които Христо Смирненски, Йордан Йовков, Людмил Стоянов, Емилиян Станев, Павел Матев, Владимир Башев, Шекспир, Сервантес, Алексей Толстой… Вестник „За буквите”, един от чиито създатели бе, се разпространяваше сред сънародниците ни по света и сред чужденците, разкривайки красотата на езика ни. А с картините си, които са в десетки колекции по света и у нас, Евгений Босяцки показваше без думи любовта като изкуство”, изтъква още в съболезнованието си министър Рашидов, допълвайки, че Евгений Босяцки остава завинаги жив в културната съкровищница на България.