Министърът на външните работи д-р Румяна Желева и Борис Велчев

Румяна Желева, Борис ВелчевДнес, 18 ноември 2009 г., министърът на външните работи д-р Румяна Желева се срещна с главния прокурор на Република България Борис Велчев. Това е част от поредицата срещи, които Министерството на външните работи организира с всички институции и които имат отговорности към изпълнението на графика от 57-те мерки на правителството, свързани с мониторинговия механизъм в областите – правосъдие и вътрешни работи.

МВнР изразява готовност за сътрудничество и подкрепа за реализирането на споменатите мерки, както и  популяризирането на резултатите от тях, заяви министър Желева. Тя подчерта, че актуалната информация от днешния разговор за напредъка и конкретните стъпки, в които е ангажирана прокуратурата, ще бъде представена на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън по време на срещата и с нея. Министър Желева ще направи официално посещение в САЩ следващата седмица.

Министърът на външните работи д-р Румяна Желева заяви, че прокуратурата е постигнала добри резултати за последните сто дни, което показва, че за това време са създадени условия всички институции да работят ползотворно и подчерта важността на взаимодействието между тях. Тя отбеляза, че до сега не сме били свидетели на конкретни резултати, именно поради слабо взаимодействие между институциите.

„Първите сто дни са наистина в посока, която очакваше българското общество. Ако своевременно бъдат информирани нашите европейски и американски партньори, смятам, че това е също част от правилния подход”, обобщи министър Желева.