МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” НА 3 ДЕКЕМВРИ – МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

invalidМинистерството на културата ще се включи в кампанията „Ден на отворените врати”, който ще се проведе на 3 декември – Международния ден на хората с увреждания. Кампанията е организирана от Столична община в партньорство с Министерския съвет и всички министерства. Свободният прием в Министерството на културата ще бъде на 3 декември от 10.30 ч. до 11.30 ч.
Специални гости в Министерството на културата ще бъдат младежите от „Невиждан театър” – единствената театрална трупа от незрящи в България, както и група „Жестим” и театър „Мим арт”. Те ще представят част от свои спектакли, които ще бъдат заснети от връстниците им от Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография. Сред публиката ще бъдат и деца от Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука”, както и от Социално-учебен професионален център „Княз Борис I”.
Целта е чрез изкуството да се насърчава по-открита и ефективна политика към хората с увреждания, която да доведе до положителна промяна в начина им на живот и същевременно да убеди обществеността в ползите от пълноценната интеграция на хората с увреждания във всяка област на живота.