Министерството на културата ще кандидатсва по оперативна програма “Регионално развитие” на стойност 1 949 796лв.

Министерството на културата ще кандидатства с проект „Възстановяване и социализация на Римска крепост „Сексагинта Приста” на стойност 1 949 796 лв. по Мярка 3.1. на Оперативна програма „Регионално развитие” до 31 май т. г. – това съобщи министърът на културата Вежди Рашидов днес в Русе.
Министър Вежди Рашидов посети операта в Русе на път за Румъния, за да се запознае с ремонтните работи, които предстоят в културния ни институт. „Ще търсим още един милион лева за ремонт на русенската опера отвътре”, каза след огледа министърът на културата Вежди Рашидов и заяви, че ще направи всичко възможно да се намерят необходимите пари, за да придобие операта вида, който заслужава.
Припомняме, че на 23 февруари т. г. в Министерството на културата бяха подписани договори за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” за 5 културни института в страната, сред които е и русенската опера. За нея са отпуснати 1 187 000 лева за строителство, рехабилитация и модернизация на сградата.
Министерството на културата осигурява 40 хиляди лева за тазгодишното 50-то юбилейно издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни” в Русе, съобщи още днес в Русе министърът на културата Вежди Рашидов.