Миниоранжерия за отглеждане на марихуана откриха спецполицаи в с. Извор

Задържани са двамата организатори на производството на дрогата

Служителите на отдел “Наркотици” в ГДБОП работили по сигнал за група лица от Перник, които организирали производство на марихуана. Вчера била реализирана и спецоперацията, в която участвали   спецполицаи от регионалното звено в Перник и РУМВР-Радомир. Около обяд в Перник те задържали двамата перничани В.Р. /24 г./ и К.К. /30 г./. Последвало претърсване в наетата от тях къща в с. Извор, където било установено, че част от помещенията били специално пригодени за отглеждане на марихуана. За целта те били оборудвани с климатик, лампи и светлоотразяващо фолио за поддържане на съответната температура в тях. В помещенията имало над 20 саксии с вече израснали растения на височина около 2 метра, множество саксии с разсад – за да се поддържа непрекъснат цикъл на производство, различни по вид торове, които подпомагат растежа на марихуаната.
По цени на уличното наркоразпространение, сумата от продажбата на намереното количество марихуана би достигнала 50 000 лева, твърдят експертите.
По случая е заведено досъдебно производство. Двамата перничани са задържани за срок от 24 часа, а работата по документирането на престъпната им дейност продължава.