Меморандум за споразумение за сътрудничество в областта на комуникационно-информационните системи

Заместник-министърът на отбраната Валентин Радев и генералният мениджър на Агенцията на НАТО за консултации, командване и управление Джордж  Доландер подписаха днес, 24 февруари,  Меморандум за споразумение за сътрудничество в областта на комуникационно-информационните системи.

Документът бе подписан при откриването на международната конференция „Сътрудничеството в областта на комуникационно-информационните системи в Югоизточна Европа – нов облик”, която се провежда в София.

„Подписаният меморандум е необходима крачка в развитието на сътрудничеството на двете организации, чиято цел е улесняване придобиването, използването и поддръжката на продукти, свързани с комуникационно-информационните системи, с въвеждането на модерен процес на стратегическо управление”, каза заместник-министър Валентин Радев пред участниците във форума.

В рамките на тридневната международна конференция ще бъдат обсъдени новите инициативи на агенцията, възможностите за придобиване, използване и поддръжка на софтуерни продукти на НАТО.