Мексико

Леон – град в Централно Мексико , в Мексиканското плато на 1885м.н.в. , основан – 1576г. Има голяма катедрала и много църкви от колониалната епоха , както и много паркове .

Монтерей – град в Северно Мексико , в долината на река Санта Катерина . Трети по значение град в Мексико и важен транспортен възел на Панамериканското шосе . В града има много музеи и университети . В околностите на Монтерей има горещи  минерални извори и планински курорти .

Морелия – в южната част на Мексико , на 1941м.н.в. Транспортен център на Панамериканското шосе и един от най-големите културни центрове на Мексико . Тук се намират няколко университета , Мичоаканският музей / 1886г. /, манастирът „Сан Франсиско” / 1610г. /, катедрала / 1705г. / и Дворецът на правителството /1770г./ , голям акведукт / ХVІІІ в. / с 254 арки и мн.др.

Сан Луис Потоси – в Централно Мексико , на 1877м.н.в. в Мексиканското плато . Един от най-старите центрове в страната за добив на сребро , цинк , олово и мед . Основан в края на ХVІ в. Неговото израстване в колониалния период е свързано с откритото находище на сребро през ХVІ в. – „Сан Педро”. Интересни са Голямата градска катедрала и църквите „Ел Кармен” / 1764г. / и „Нуестра Сеньора де Арансасу” / 1750г. / и др.

Орисаба – Югоизточно Мексико , на 1284м.н.в. Градът е важен климатичен планински курорт .

Град Чиуауа – туристическа атракция е Олтарът на Родината , мемориал посветен на националният герой на Мексико – свещеникът М. Идалго . Разположен е на мястото на разстрела на Идалго в бившата губернаторска резиденция .