Интериорен дизайн

Мебели за малки стаи

Просторните стаи са се превърнали в лукс и е все по-трудно да намерите жилище, което да разполага с достатъчно на брой стаи, които да са и с големина, удовлетворяваща ви. Това е и най-често правения компромис и доста хора се озовават пред проблема с обзавеждането на малките стай. Как да се справим с това?

Малката кухня често се „разширява“, чрез остъкляването или затварянето на прилежащата й тераса. Там може да бъдат изнесени някой електроуреди, спестявайки мястото в основната стая. По този начин кухнята се превръща в своеобразна трапезария и е чудесно място, както за семейни вечери, така и за гостувания на приятели. По същият начин може да решите проблема с всяка друга стая, стига тя да разполага с тераса и вие да сте готови да я „жертвате“. Другият начин е обзавеждането с функционални мебели.

На пазара се предлага голям избор от модифициращи се мебели. Става дума за детско легло, което много лесно се превръща в бюро и е чудесен работен кът за детето. Също така е препоръчително да извикате коректна фирма за изхвърляне на легла и дюшеци за да освободите достатъчно пространсво за новите мебели. Подобни фирми предлагат и хамалски услуги за доставка на мебели. Съществуват и двуетажни легла, който също имат обособено работно място. Освен него, в тях има и скрити шкафове, в който може да приберете завивки, дрехи, дори играчки. Съществуват интересни модели секции, които крият в себе си мини работен кът. Ако работите у дома, а нямате място нито за кабинет, нито за бюро, това е вашето решение. С едно лесно движение ще трансформирате секцията и ще се настаните на удобното си място за работа. Ако ли пък дневната и трапезарията ви се намират в едно помещение, идеална за вас е малката холна масичка, която бързо се превръща във висока и удобна за хранене маса.

Съществуват още дивани, които се превръщат не просто в легло, а в двуетажно легло. На фона на прекрасните функционални мебели, които се предлагат на пазара, проблемът с малките стай не е така сериозен. Той може да бъде решен по един удачен начин, удовлетворяващ нуждите и възможностите ви.