МВР провежда полицейска операция „Наглите“

policia5МВР провежда полицейска операция с кодовото наименование „Наглите“ срещу групата, извършила част от знаковите отвличания в през последните години. До момента в хода на започналата през нощта операцията са задържани над 15 души, за които се смята, че са свързани с групата, каза пред Дарик главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Операцията на полицията както и арестите продължава и в момента, съобщи още Калин Георгиев. Специализирана полицейска операция се провежда освен в София и във Велико Търново, и Монтана. Издирват се членове на голяма група, която се занимава с отвличания и вероятно е автор на някои от знаковите отвличания в столицата през последните години.
При последното знаково отвличане беше похитен 22-годишният студент от Национална спортна академия Румен Гунински. Близо месец по-късно той беше върнат от похитителите, като неофициално се говори, че за свободата му е платено около 1 милион евро, независимо, че семейството отрича. Преди него бяха отвлечени собственикът на фирмата „Киров Бош“ Киро Киров, а преди това бившият президент на футболен клуб Литекс Ангел Бончев и съпругата му Камелия. Все още в неизвестност е отвлеченият бизнесмен Вене Сотиров, който беше похитен през пролетта на 2009 година. /БГНЕС