Мартин Димитров: С парите от АЕЦ „Белене“ могат да се завършат всички магистрали в България

С парите от АЕЦ „Белене“ може да се завършат всички магистрали в България. Това заяви в предаването „На 4 очи“ по Нова телевизия лидерът на СДС Мартин Димитров. По думите му България няма нужда от централата и е по-добре да се спре проекта и да се загубят вложените1 милиард евро в него, отколкото да бъдат загубени „още 10 милиарда евро след като бъде построена централата”.

Димитров бе категоричен, че страната ни няма да може да продава произведената електроенергия. Със стартирането на АЕЦ „Белене“ пред България ще застане и въпросът за изхвърлянето на радиоактивните отпадъци.
Лидерът на СДС каза още, че централата ще работи с остаряла руска технология.
Според него, наличието на Втората атомна няма да спомогне за „задвижването на икономиката”.

Мартин Димитров за пореден път изложи позицията си относно ГМО: „Трябва да дефинираме стратегическия интерес на България. Нашата сила са биологичните продукти“.

Според лидерът на СДС, за да излезе България по-бързо от икономическата криза, е нужна реформа в администрацията и „да се плаща повече на по-малко, но по-подготвени хора”.

Мартин Димитров коментира и спора на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и съдиите като заяви, че е необходима реформа в съдебната система и конституцията. Той обаче заяви, че не застава на ничия страна в този спор./КРОСС/