Марио се излъгал, че Яне бил десен

iane ianevЕднолични решения на председателя на РЗС Яне Янев, излъгани илюзии, че партията е дясна, и годишнина от сватба. Това са основните причини Марио Тагарински да напусне парламентарната група на РЗС. Независимият вече депутат подчерта, че „по никакъв начин никой не е упражнявал натиск върху мен, нито ме е купувал, нито ме е продавал за някакви пари, ако някой ги намери, аз му ги подарявам“.
Тагарински обясни, че решението му да се отцепи не било спонтанно, а „дълбоко обмислено“ и консултирано и с други съмишленици. „Смятам, че имаме дълбоки разминаване във визията, принципите за водене на политика, в начина на действие, бих казал некоректен към партньорите и към реториката на г-н Янев“, каза отлюспилият се депутат. Тагарински призна, че денят на раздялата не е случаен, съвпадал с 33-ата годишнина от гражданския му брак. По думите на независимия вече депутат идеята, че РЗС ще е дясна партия, не се състояла. Той обяви, че той лично е дал 10 000 лв. за сформирането на РЗС. 
„Ще подкрепя правителството и лично премиера Бойко Борисов. Категорично обаче не приемам ултиматуми. На 51 години съм, хетеросексуален мъж, българин, с прекрасно семейство, баща на прекрасни деца и дядо на прекрасни внуци, с наднормено тегло, от 18-годишен си вадя хляба сам и взимам решенията самостоятелно, затова не приемам заплахите към мен и семейството ми“, каза още Тагарински. Той допълни, че се обадил на премиера Борисов, след като негови близки го информирали, че Яне Янев е призовал да бъде издирван в национален мащаб.
Ангел Богданов

в-к Стандарт