Лъв (24 юли – 23 август) Хороскоп

Елемент – огън

Характер –  огнен, неподвижен, мъжки

Управляваща планета – Слънце

Любима фраза – „Аз заповядвам!“

Подходящи камъни – елмаз, рубин, топаз, диамант, кехлибар

Щастливи числа –   1, 5, 9, 11 
Положителни черти – горди, щедри, отговорни, сериозни

Отрицателни черти – капризни, суетни, претенциозни

 

Лъвът царува между  24 юли и 23 август. Той е огнен знак под влиянието на Слънцето и напълно оправдава и името и планетата си.

 

В един момент слънчеви и топли, в следващия те са прекалено горещи и недостъпни. Искат да блестят навсякъде, да са в центъра на вниманието и трудно отстъпват, камо ли да тръгнат назад. От друга страна те винаги са готови да помогнат, особено на тези, които са по-слаби от тях и нямат тяхната сила и воля.

 

Обичат да командват, не се боят да вървят напред и да се борят. Харесват разкоша и блясъка, обичат удобствата и глезотиите. Цялостното им излъчване е като за сцена, с гордо вдигната глава, винаги нагласени и излъчващи царственост. Не се притесняват да се показват пред публика, независимо дали пред приятели или непознати.

 

Внимавайте как се отнасяте към представителите на тази зодия. Ако не им обърнете достатъчно внимание и не признаете властта им, те са готови да ви смажат  и наранят. Дали с думи или действия, това зависи от временното им настроение. Те умеят да проникват под кожата на хората и да ги опознават добре, което после им дава възможност или да им помогнат или да ги манипулират.

Родени са да бъдат лидери и водачи. Умеят да привличат хората и да ги ръководят. Не се боят да поемат отговорност за действията си и е искрен и честен с подчинените си. Упорити са, понякога много крайно, използват различни средства, за да се доберат до целта.

Обичат да се забавляват, да посещават и организират тържества и коктейли. Щедри и благородни са, не се скъпят, когато трябва да впечатлят някого. Помага, но не търси помощ, защото това е под достойнството им.

Като цяло Лъвовете са доста здрави и не позволяват на някакви си болести да ги победят. Но все пак и това се случва. Имат някои уязвими места като сърдечната система и гръбнака. Тъй като не обичат да боледуват Лъвовете не показват неразположението си, но тези болести са сериозни понякога и трябва да им се обърне внимание. Не трябва да се натоварват много, особено психически, защото това засилва болестта и им пречи да я победят бързо.