Лъв – обща характеристика на личността за зодия Лъв

23 юли — 23 август

Направляваща планета: Слънце Щастливи числа: 1 и 11 Астрологичен символ: Лъв

Астрологически цветове: аленочервен, жълто-кафяв, пурпурен и черен

Астрологически камъни: елмаз, рубин, топаз

Когато небесната управа се събрала да удостои 12-те зодии със своята любезност, се оказали извънредно щедри към Лъва. Даже, ако те не биха дали на Лъва нищо, освен направляващото Слънце, дори това би било достатъчно, за да им благодарят цял живот. Боговете са били повече от милосърдни през този ден и са дали на Лъва стабилност и са решили да му помагат по пътя към успеха и властта. Затова боговете са решили, че Лъвът ще бъде огнен знак, превръщайки го в енергичен, топъл, дружелюбен. И на­края — всички богове са се съгласили да му дадат пети дом на хороскопа, който управлява любовта и театъра. Но един от боговете бил недоволен от другите, чувствайки, че развалят Лъва. Възможно е августовската жега да го е на­правила раздразнителен и той да е проклел Лъва, като е заявил, че ще го «обзаведе» с един недостатък — край­ната надменност, гордост. Същият бог се постарал Лъвът да бъде и инат. Изводът от тази приказка е, че Лъвът може да извлича полза от всичките си добродетели, едва след като се пребори с надменното си «Аз» — най-трудното изпитание за Лъва.

Но Лъвовете се добре надарени умствено, за да могат да спечелят тази битка със себе си. Те притежават интелект и магнетизъм, което привлича хората, затова не им трябва да се стараят да властват. Често наричат Лъва царска зодия. Но както всички управници, Лъвът е длъжен да се научи да носи короната със скромност. Той трябва да не забравя големия си грях — надмеността.

Слънцето го прави честолюбив и с големи стремежи, но Лъвът не трябва да изтощава енергията си за различни злоупотреби. На Лъва му харесва да носи пурпурната мантия и да устройва приеми, угощавайки гостите с изискана храна и силни напитки. Хората от тази зодия са родени вождове и ръководи­тели. Жените Лъвици често са привлекателни за мъжете и умеят да хвърлят прах в очите. Ухажвайки жената, мъжете Лъвове много говорят за себе си и своите възмож­ности, затова изглеждат прости дърдорковци.

Мъжете Лъвове са много напористи. Често Лъвовете сти­гат в яростта си до насилие, влизайки в бой с онези, които не са съгласни с твърденията им, с техните непоклатими мнения. Жените се опитват да изглеждат по-млади, и из­тънчени, употребявайки евтини парфюми и обличайки се ярко и без вкус.

Родените под този знак са топли, приятелски настроени и състрадателни, но винаги са силни в чувствата си. Като че ли в тях е монтирано устройство, контролиращо и пре­включващо чувствата им, които винаги се появяват в момен­та, когато е накърнена тяхната гордост. Нито една зодия не напуска любовника си завинаги с такова безразличие, както Лъва. Лъвовете не трябва да искат много от другите до тогава, докато сами не са готови да предложат същото в замяна.