Локомотив-електровоз се запали в движение вчера

vlakПБС. Локомотив-електровоз се запали в движение вчера в землището на с.Кадиево в междугарието Стамболийски – Тодор Каблешков. Няма  пострадали. Сигналът за пожара в локомотива на експресния влак “Чайка” е бил получен в 18.20 часа. Машинистът спрял експресно влака и с наличните пожарогасители е започнало гасенето. Пътниците от  първия вагон са били преместени на безопасно място в други вагони. От извършения оглед е установено, че пожарът е възникнал поради техническа повреда.  Вагоните с пътниците са били придвижени с друг локомотив до гара Стамболийски. Опожареният локомотив  е бил изтеглен до същата гара, където се охранява от полицаи на РУ ”Транспортна полиция”-Пловдив. Днес на локомотива  ще  бъде извършен допълнителен оглед. Няма нанесени щети на контактната мрежа, железния път и  пътническите вагони.
Вчера в 17.25 часа в Първо РУ е получен сигнал за силна задушлива миризма  в кв.”Кичюк Париж” в Пловдив. На място е  установено, че от изтичане на природен газ от тръбопровод е бил обгазен участък от булевард  “Кукленско шосе”. Полиция веднага е отцепила района на споменатия булевард между кръстовищата с бул.”Александър Стамболийски” и ул.”Скопие”. На място са пристигнали автомобили на звено “Пожарна безопасност и спасяване”,  служители на Гражданска защита и линейка. Около 21 часа е било констатирано спадане на налягането на тръбопровода, а измерената концентрация на газ във въздуха е била значително под взривоопасния минимум. Причините за случилото се са в процес на установяване.
Вчера към 10.19 часа във Видин възникнал пожар в апартамент на ул.”Иречек”. Унищожени са телевизор и секция, опушени са 50 кв.м. стени. Причината – забравена парафинова свещ. Медицински екип е оказал помощ на 75-годишната собственичка, вдишала дим по време на пожара. В потушаването на огъня е участвал един автомобил на РУПБС-Видин.