Лили пее на световни красавици

liliЛили Иванова ще пее на галацеремонията на конкурса Best model of the world 2009. За първи път у нас се провеждат финалите на изтънченото състезание. Най-добрите модели от цял свят ще дефилират на 11 декември в зала 3 на НДК. 
62 държави са заявили участие в надпреварата, чиято концепция се ражда преди 24 години в Париж с благословията на висшата мода в „Карвен“, „Пако Рабан“, „Луи Феро“, „Нина Ричи“, „Диор“, „Ив Сен Лоран“, „Унгаро“. Освен че дава най-престижните награди за професионални манекени, конкурсът е трамплин за младите таланти към планетата на голямото шоу. От неговия подиум у нас са тръгнали Сашо Андонов, Катя Пенева, Нети, Цеци Красимирова… 
Финалът на Best model of the world досега не е „напускал“ родината си Турция. Сега това се случва между 1 и 13 декември в София. Зрелището ще се излъчва директно по Нова телевизия и в Гърция, Македония, Румъния, Русия, Армения, Косово, Черна гора, Ливан, Турция, Кипър, Гърция.
Силвестър Лолов е режисьор на престижната гала. Сцената с площ 350 кв. м ще бъде със специално черно плексигласово покритие. Наети са над 200 осветителни робота, които ще осветяват пищната церемония. 
Конкурсът всяка година е с различна тема. Тази тя e „Полет“. Галацеремонията по връчване на наградите ще бъде открита със спектакъл на Филип Кутев, в който с оригинална хореография ще бъде сътворен полет на орли. Идеята символизира „кацането“ на финалите в България. 
Лили Иванова сподели, че за нея е изключителна чест да пее на толкова елитно събитие, което ще бъде гледано директно по половината свят. Миро, който ще представи страната ни на Евровизия 2010, ще се качи на една сцена с красивата си колежка Сибел Тюзюн, избраничката на Турция за Евровизия 2006. Етно група „Вакали“ ще допълнят балканския колорит. 
Конкурсът по традиция има своята благотворителна инициатива. На 7 декември на Вечерта на националностите ще се проведе търг, а събраните от него средства, както и парите от продажба на кувертите за галацеремонията ще бъдат дарени на асоциация „С лице към света“. Тя подпомага лечението на деца с вродени и придобити малформации.

в-к Стандарт