Лечебните свойства на сокът от ябълки

yabalki, сок от ябълкиЯбълковият сок и меда са отдавна познати лекарствени  продукти. Тяхната съвместна употреба многократно  повишаваоздравителнияим ефект. В редица случаи
те заместват някои скъпо струващи лекарства. Смесванетона тези два природнипродуктаима учудващ ефект върху здравето – казва д-р Луис Дюкар от Женева, Швейцария. Интересната нова книга на този специалист Лечение с природни средства, природосъобразен живот превзе изведнъж книжните пазари на Европа. Д-р Дюкар съветва да се използва ябълков сок и мед при следните случаи .
• Артрит. Разбъркайте 1 с.л. ябълков сок и 1 с.л. мед в чаша топла вода. Пийте сместа сутрин и вечер като лекарство против артритните болки. Можете да си приготвите и мазило от равни части ябълков сок и мед (добре разбъркани), което да мажете и втривате в зоните на болката.
• Жлъчни инфекции. 1 Ч.л. ябълков сок, разбъркана с 1 ч.л. мед се взема сутрин, обед и вечер, за да елиминира бактериите, предизвикващи жлъчната инфекция. При особено упорити инфекции се добавя и 1 ч.л. сок от червени боровинки .
•Рак. Изследванията показват, че ябълковият сок и медът могат значително да повишат процента на оздравелите от рак. В едно от проучванията 387 мъже и жени наред с химиотерапията, провеждана за различни видове рак, са вземали ежедневно определени дози ябълков сок и мед. Два пъти повече пациенти от тази група са влезли в ремисия на заболяването си, отколкото пациентите, които не са вземали от тази смес и са били само на химиотерапия.
• Трудно зарастващи рани. Яжте поне два пъти на
ден смес от мед и ябълков сок като добавка към всекидневното ви меню. Това ще помогне за бързото зарастване на раните.
• Холестерол. Предотвратяването на вредните влияния на по-мазните храни може да стане, ако пиете горещ чай, направен от 2 ч.ч. вода, 2 с.л. мед и 3 с.л. ябълков сок. Пийте по една доза поне два пъти на ден, за да понижите холестерола в кръвта си.
• Настинки. Вземайте по 1 с.л. ябълков сок и 1 ч.л. мед и симптомите на простудата ще изчезнат. Тази комбинация е особено ефикасна, когато простудата е придружена с болки в гърлото.
• Изтощение. Специалистите препоръчват смесването на 1/2 ч.л. ябълков сок и 1 с.л. мед. Да се разбъркат в чаша гореща вода. Пие се в случай на силна умора и изтощение .