Латентни заболявания

sarceЗа да се радваме на добро здраве, трябва да разбираме и уважаваме законите на природата. Абнормалности в човешкото тяло се развиват, когато се нарушат тези закони. Това се случва на повечето цивилизовани хора, повечето от които са видимо или невидимо болни. Когато човек страда, той е видимо болен. Много привидно здрави хора обаче страдат от латентни заболявания. Няма нужда да обясняваме състоянието на очевидно болните, но затова пък е необходимо да дискутираме тези, които са латентни.

Тези хора имат полувтвърдени и втвърдяващи се токсини в техните тела, но процесът на пречистване, необходим, за да ги разтвори, не е започнал още. Въпреки че в главата, озаглавена “Пречистване”, ще се спра по-подробно на този процес, за да изясня латентните заболявания, ще дам кратка дефиниция на пречистването.

Пречистването е естествен процес, при който тялото изхвърля натрупаните токсини. На физическо ниво пречистването може да се прояви като треска, диария, повдигане, кашляне, кихане и други симптоми на заболяване. Когато лекарствата потиснат тези симптоми, се получава временно подобряване. Въпреки че човек изглежда оздравял, болестта все още е в тялото му, но в латентна форма. Ако човек позволи на пречистващия процес да продължи нормално, може да се чувства некомфортно за кратко, но скоро възвръща истинското си здраве.

Този, който подтиска процеса на пречистване, за момент се чувства по-добре, но в последствие се разболява по-тежко, тъй като натрупаните токсини не могат да напуснат тялото. Освен това новите токсини – лекарствата – също се натрупват. Истински здрав е този, който позволява на организма си, да се освободи от токсините, когато е необходимо. Той бързо достига състояние на естествено здраве, когато не е необходим процес на пречистване, освен ако нови токсини не се вкарат в тялото.

Латентно болният човек носи натрупаните токсини, но остава в сравнително добро състояние и е способен да изпълнява всекидневните си задължения. Това го прави да изглежда здрав, но всъщност е “псевдо-здрав”. Би трябвало да потреперим при мисълта за тези хора, вървящи щастливо по пътя си, без да осъзнават бремето на болестта, което носят. Вероятно това състояние на певдо-здраве е вдъхновило старата поговорка, че хората са ходеща болест.