Кърджали търси яхта на тото милионера

iahtaКЪРДЖАЛИ. Със здраве да ги харчи и да му е честито. Това най-често коментираха вчера кърджалийци, научили, че жител на района е един от късметлиите, ударили големия джакпот от тотото. Ако беше наш човек, вече щеше да се знае, заявиха двама пенсионери пред централен РЕП. Според тях има начини за изтичане на информация, то за какви други по-сериозни държавни въпроси се научава веднага, та за това ли, коментираха дядовците. Няма нищо случайно в тази работа. Единият милионер от Кърджалийско, другият от Хасково. Тук има някаква далавера, иначе аз щях да спечеля, заяви местен зевзек, който обикаляше сергиите на пазара. На въпроса какво би направил с този милион и половина, ако беше негов, той каза, че ще отиде в банката и ще погаси първите вноски по кредита за Пазара на производителите, който чака втора година парите по САПАРД.
„Аз пък първо щях да си върна всички борчове, ако бях уцелил джакпота. А другите парички щяха да чакат, докато им намеря мястото“, каза запален тотаджия, чакащ да пусне поредния си фиш. Той призна, че играе от 20 години и досега е удрял само тройки и четворки. „А този приятел от раз и шестица от тотото, човекът е имал късмет“, подразни го друг от опашката. 
Оживена дискусия течеше и в едно от най-посещаваните в събота кафенета на Кърджали. Трима приятели вече смятаха за каква яхта ще стигнат тези пари. Хем ще му бъде по-хубаво, като ходи за риба на язовира, хем може да завърти малък бизнес с туристите, категорични бяха тримата „мечтатели“. 
Ирина Ангелова

в-к Стандарт