Кристалина Георгиева поиска още 90 млн. евро за Хаити като еврокомисар

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева е поискала допълнително 90 млн. евро помощ за Хаити в първите три дни откакто е на поста. Това съобщи самата тя преди началото на благотворителния концерт „Всичко е любов“, който се провежда в столицата под нейния патронаж. Целта на концерта е събирането на средства в помощ на децата от Хаити.

Кристалина Георгиева припомни, че до края на февруари се очаква да пътува до Хаити. „Там ситуацията е много сериозна, започнаха и дъждовете. Хуманитарното положение е такова, че обезателно трябва да се мобилизират допълнително средства. И дасе планират и използват добре – това е втората ми задача. Да работим върху това как можем най-добре да посрещнем нуждите особено на тези хора, които останаха извън вниманието на камерите. Това са тези, които живеят извън столицата Порт-о-Пренс„, обясни Георгиева.

Еврокомисарят ни Кристалина Георгиева коментира и събитията от последната седмица в страната ни. „В България трябва да се работи много сериозно, защото ако има пари, а няма проекти – не сме си свършили работата. Правителството трябва да наблегне на това да има висококачествени проекти, които са добре обосновани, процедурите са спазени ясно и отчетността за това какво се прави са ясни“, каза тя в коментар на размразените от Европейската комисия фондове за България.

Тя обяви още, че оценява отлично последните действия на правителството в борбата с организираната престъпност./DarikNews/