Криминалисти от Девето РУМВР са установили и задържали 19-годишния , който на 19 март с газов пистолет е прострелял 18-годишна девойка

Криминалисти от Девето РУМВР са установили и задържали 19-годишния С.П., който на 19 март с газов пистолет е прострелял 18-годишна девойка. Инцидентът стана на спирка на градския транспорт в жк.”Люлин”. Разследването изяснило, че двамата се познават добре. Били на спирката заедно със своя обща приятелка. Закачали се и на шега С.П. насочил газовия пистолет към девойката, като мислел, че предпазителят е спуснат, при което я ранил в челната област на главата. Оръжието, собственост на извършителя, е иззето. Материалите по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура за образуване на досъдебно производство по чл.131 от НК – нанасяне на телесна повреда.
Среднощен крадец от жилище в жк.”Младост” е задържан на местопрестъплението от служители на Седмо РУМВР. 33-годишният рецидивист Й.К., обявен за общодържавно издирване заради предишно престъпно деяние, се специализирал в кражби от незаключени апартаменти. Работел “нощна смяна” предимно в жк.”Младост. Вмъквал са във входа на жилищния блок, изчаквал да мине полунощ, да угаснат светлините и да не се чува шум от жилищата. Обикалял етажите и пробвал наред дали са заключени входните врати на апартаментите. За негов късмет, много от тях се оказвали незалостени и той влизал безпрепятствено. Докато стопаните спят, обирал мобилни телефони, портмонета и ценности, след което се измъквал. На 22 март обаче бил забелязан към 02.30 часа при поредния опит да проникне в апартамент в “Младост-1”. Служителите на реда се отзовали незабавно на подадения сигнал в Седмо РУМВР и спипали обирджията на място. При разпита Й.К. заявил, че ще спре престъпната си дейност, когато хората се научат да си заключват вратите. Повдигнато му е обвинение по чл.194 от НК и е задържан под стража за 72 часа.