Криминалисти на ОДМВР-Търговище задържаха авторите на тежко криминално престъпление

В полицейския арест са задържани трима мъже от града, заподозрени в извършено от тях двойно убийство

Само няколко часа бяха необходими на криминалистите от ОДМВР-Търговище, за да установят авторите на двойно убийство, извършено в нощта на 18 март. П.П./26г./, Г.Г./18г./ и С.С./20г./ от Търговище са задържани за 24 часа в полицейския арест.
Сигналът за тежкото престъпление е подаден вчера – в къща на ул.”Трети март” са намерени телата на 37-годишен жител на с. Търновца и 30-годишен от Търговище. При извършения оглед са констатирани множество видими следи от насилие.
Криминалисти на областната дирекция се заемат със случая. Те скоро изясняват, че във фаталната вечер 37-годишният и неговият приятел по чашка запивали в близко заведение. Там се запознали с компанията на съседната маса, която била заседнала още през деня. След още няколко чашки, жителят на Търновца поканил новите си познати в къщата, където живеел и алкохолният запой продължил. Между компанията възникнал скандал, който бързо прераснал в побой. В яростта си мъжете действали с каквото им попадне – от дървета и бутилки, до тенджери и парчета от печка. При извършените процесуално следствени действия са открити и иззети много веществени доказателства, за изследването на които ще бъдат назначени различни експертизи.
Предстои в прокуратурата да бъде внесено искане за 72-часовото  задържане на тримата извършители на тежкото криминално престъпление.
Образувано е досъдебно производство по чл. 116, ал.1, т. 4 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.