Кризата в Италия не засяга модата

Половината от италианците не могат да устоят пред покупките на мода. Пазаруването на модни продукти не е жертва на кризата, тъй като пред хубава дреха или аксесоар портфейлът се отваря без проблем.

Така излиза от резултатите на изследване, проведено сред потребителите на италианския сайт за покупки онлайн BuyVIP, който е начело в търговията на мода по интернет.

Въпреки трудната финансова ситуация навиците за пазаруване на италианците не са се променили кой знае колко. Все още е живо желанието да се мисли непрекъснато за попълването на гардероба.
55 на сто от анкетираните твърдят, че ако видят нещо, което им харесва, „трябва да го имат веднага“. Само 13 на сто твърдят, че си правят списък с наистина необходимите им неща, с цел да спестят. Това поведение е по-типично за жените, тъй като 59 на сто от тях се държат по този начин.

Оказва се обаче, че мъжете, повече от жените, са жертви на модните тенденции, тъй като избират по-често от дамите известни марки.

Жените пък предпочитат качеството, независимо от марката. Мъжете са по-склонни да пазаруват онлайн, докато жените предпочитат да се мотаят из пробните кабинки в магазините.
Мъжете са ориентирани и „по-технологично“, тай като са по-склонни да избират технологични подаръци за приятелите си. Жените пък предпочитат да купуват по-скоро дрехи за подаръци. /БЛИЦ