Красавици с хеликоптери

jeniСупермодели от цял свят го удариха на развлечения в България. Момичетата и момчетата, които пристигнаха за финалите на Best model of the world, които се провеждат за първи път у нас, се отдадоха на екстремни спортове, за да докажат, че са не само красиви, но и смели. Те тестваха куража и ловкостта си на пистата в Брусарци. Юнаците от VTA Security, които са натоварени с тежката отговорност да охраняват моделите през целия период на конкурса, няколко пъти изтръпнаха заради високата скорост, с която летяха ATV-тата. Някои от тях, които са истински търсачи на силни усещания, се качиха и на минихеликоптерите.
През уикенда моделите бяха на тур из България. Те се запознаха с два от най-емблематичните символа на страната ни – българската роза и виното. Гостите останаха омаяни от еликсирите в Шато Копса край Карлово. По стар български обичай те бяха посрещнати с хляб и сол. Всички дегустираха червено и бяло вино в уникалната изба, а запалените факли допринесоха за автентичността на обстановката. 
След като се разходиха из Стария Пловдив и се полюбуваха на Античния театър, 135-те модела от 82 страни посетиха фабриката на „Рефан“. Там произвеждат най-уханните продукти от българска роза, които популяризират страната ни на четири континента. 
С килим от гюлове и с илюминация от стотици светещи свещи посрещнаха чаровниците, които ще участват на 11 декември на световния финал в зала 3 на НДК. Повече от час момичетата и момчетата се дивиха пред козметичните и ароматерапевтичните продукти, които носят гордо марката Made in Bulgaria. 
Силвестър Лолов коментира пред медиите, че производителите на бг козметика винаги са подкрепяли с удоволствие световния конкурс Best models – както през 90-те години, така и сега. Независимо от финансовата криза „Рефан“ застана зад най-грандиозното модно събитие у нас за всички времена, излъчвано директно в десетки страни от Европа, Азия и Африка и Америка.
От завода на „Рефан“ моделите си тръгнаха, затрупани с подаръци. Дамите – с продукти с аромата на българската маслодайна роза, а красавците – с престижната парфюмна серия „Алгебра“. Приходите от 30-те гигантски бутикови свещи-уникати с еднометрова височина са за подпомагане на деца с малоформации. Информация за продажба на куверти и участници в конкурса: http://bestmodeloftheworld.com/.

в-к Стандарт