Кражба на пари и вещи е извършена от незаключени автомобили в Пловдив

policia2Пловдив. Кражба на пари и вещи е извършена от незаключени автомобили в Пловдив. Жалба за случилото се е подал вчера в Трето РУ 47-годишен пловдивчанин. От лекия му автомобил “Фолксваген Пасат”, паркиран на ул.”Подрумче”, са били откраднати 150 лева, мобилен телефон и лични документи.
От друг незаключен автомобил в Карлово били откраднати 2 166 лева, документи и яке. Кражбата е била извършена от товарен “Мерцедес” , паркиран на бул.”Освобождение”. Водоструйка е била открадната в Раковски от лек автомобил “Фолксваген Джета”. Колата също е била оставена с незкючени врати. Полицията напомня да не оставят без надзор  ценни вещи и документи в автомобилите си.
Перник. Перничанин е задържан за неподчинение на полицейски орган и повреждане на служебен автомобил. Вчера на ул. “Петко Каравелов”, в района на Общински младежки дом полицаи опитали да спрат за проверка “БМВ – 320”, шофиран от 25-годишния Е.Р. Младежът не се е подчинил, тръгнал да бяга и ударил служебния автомобил “Ситроен-Пикасо” на униформените. Служителите на реда не са пострадали, а ситроенът е с незначителни материални щети. Водачът на “ВМВ”–то отказал да бъде изпробван за алкохол, а тестът на шофьора на служебния автомобил е отрицателен. Е.Р. е криминално проявен, задържан е за 24 часа с полицейска заповед. Работата по случая продължава Първо РУМВР-. Перник.
49-годишна перничанка е ограбена в центъра на областния град. Потърпевшата М.Т./49 г./ е нападната снощи, около 22,30 часа на ул. “Петко Каравелов”, пред входа на блока й. Със сила и чрез употреба упойващо вещество, нападателите й отнели дамска чанта с два мобилни телефона, лични документи и неустановена сума пари. Жената е настанена в реанимацията на болницата с дихателни увреждания. Предприети са действия за установяване на извършителите на дръзкото деяние. Започнато е досъдебно производство.