Кражба на оборотни пари от букмейкърски клуб на бул. “Васил Левски” разкриха криминалисти на Пето РУМВР

Непосредствено след кражба на оборота от магазин на бул. “Мария Луиза”, служители на Второ РУМВР задържаха извършителите. Крадците са заловени минути след заявената от продавачката на магазина кражба, Задържаните – 28-годишният Г.М., 24-годишната С.И. и 17-годишна са криминално регистрирани за кражби. И тримата пребивават на територията на столицата без адресна регистрация. Откраднатите пари са намерени и иззети. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.
Кражба на оборотни пари от букмейкърски клуб на бул. “Васил Левски” разкриха криминалисти на Пето РУМВР. Ден преди посрещането на Нова година, от мястото бе извършена кражба на кутия със 1000 лева. В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите влезли в следите на извършителя и задържали 41-годишният Н.Д., известен на полицията за кражби. В снетите обяснения задържаният признал за извършеното. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Мярка “задържане под стража” за 72 часа е наложена на 59-годишният С.И. и 28-годишният А.А. след като служители на Седмо РУМВР ги задържали за кражба на метални оградни платна на 145 СОУ в ж.к. “Младост”. И двамата са от Ихтиман и са известни на МВР за кражби. Откраднатите платна са намерени и иззети. По случая е образувано досъдебно производство.