Кражба на лек автомобил “Волга” разкриха за броени дни служители на Седмо РУМВР

Кражба на лек автомобил “Волга” разкриха за броени дни служители на Седмо РУМВР. На 23 февруари собственикът заявил в районното полицейско управление, че колата му, паркирана пред блока, където живее, е открадната. Криминалистите бързо влезли в следите на извършителите и задържали 21-годишния В.Д. и 32-годишния Р.К., неизвестни до момента на полицията. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.
Кражба от жилище в кв. “Дружба” разкриха криминалисти от Осмо РУМВР. На 19 февруари собственикът заявил, че прибирайки се около 18 часа, намерил разбита ключалката на входната врата на дома си и установил липсата на лаптоп, цифров апарат и два мобилни телефона. Полицаите бързо стигнали да извършителя – 28-годишният Е.Е. е установен и задържан. Инкриминираните вещи са намерени и иззети. След доклад на материалите в СРП, на Е.Е. е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”.
Мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа е наложена на 30-годишния Г.Ц. Вчера той нанесъл жесток побой на 20-годишната си приятелка, след който тя е приета в “Пирогов” и е претърпяла тежка операция. Задържаният е привлечен в качеството на обвиняем за причинена тежка телесна повреда.