Крадци на кабел бяха спипани на място от служители на ПУ-Боровец

Крадци на кабел бяха спипани на място от служители на ПУ-Боровец. Семейството – мъж и жена от Самоков за втори път извършвали кражба на телефонен кабел от същото място. По случая се води бързо полицейско производство. Снощи криминалистите правели обход в местността “Асанова ливада”, откъдето преди шест дни била извършена кражба на телефонен кабел. Докато вървели по туристическата пътека, служителите забелязали мъж и жена, които изведнъж побягнали и захвърлили тръба, пълна с нарязан кабел. След кратко преследване крадците били задържани. Откраднатият кабел бил иззет, както и кирката,  която двамата ползвали. В хода на разследването мъжът и жената признали и предишната кражба. Тогава те предали откраднатия кабел в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Самоков за 76 лв. К.П. /33г./ и Г.М. /29 г./ били задържани с полицейска мярка за 24 часа.  По случая се води бързо полицейско производство.Мъжът е известен на полицията за кражба.
Четирима крадци на арматурно желязо бяха задържани от ихтимански полицаи след кратко преследване в района на с. Любница.  Вчера, около 17 часа в местното РУ позвънил възмутен гражданин, който съобщил, че крадци рушат сграда, собственост на частна фирма. В момента собствениците започнали ремонт на бившето училище. След бързата реакция на полицията авторите на престъплението били задържани. Четиримата мъже успели да натоварят нарязаното арматурно желязо в автомобил “Опел Астра” със софийска регистрация. Извършен е оглед на колата. Иззети са около 120 кг желязо. Д.М. /47 г./, Г.М. /21 г./, Р.М. /22 г./ и М.Д. /30 г./ били задържани в РУ-Ихтиман за 24 часа. По случая се води досъдебно производство.
Криминалисти от РУ-Ихтиман и техни колеги от Транспортна полиция работят за установяване на извършителите на кражба на метални траверси  от ж.п. участък Вакарел. След получения в полицията сигнал служителите предприели проверки в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. В един от обектите полицаите открили близо 500 кг нарязани на парчета метални траверси. В момента служителите издирват шофьора на автомобила, който предал откраднатото. По случая се води досъдебно производство.