Крадец – рецидивист, извършил четири взломни кражби от жилища в района на ж.к. “Младост” и “Мусагеница” е задържан от криминалисти

Крадец – рецидивист, извършил четири взломни кражби от жилища в района на ж.к. “Младост” и “Мусагеница” е задържан от криминалисти от Седмо РУМВР. В хода на оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия е установено, че 30-годишният Й.П. на 14 януари разбил ключалката на входната врата и откраднал лаптоп, два цифрови фотоапарата, златни бижута и 2000 лева от апартамент в “Младост”. На 24 януари от жилище в “Мусагеница” задигнал 1800 лева. На 15 и 16 февруари той обрал два апартамента в района, като отмъкнал златни накити и пари. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. След доклад на материалите в СРП, на задържания е наложено задържане под стража” за 72 часа. Работата за установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Служители от Седмо РУМВР разкриха кражба на чанта с документи и 400 лева,  извършена докато шофьорът сменял спукана гума. На 16 февруари собственикът на автомобила съобщил в районното управление за случилото се. За броени дни криминалистите влезли в следите на извършителя и задържали 30-годишния В.Б, известен за кражби. По случая е образувано досъдебно производство.
Също за кражба на мъжка чанта с документи в Осмо РУМВР е задържан 43-годишният В.Х. Кражбата е извършена на 17 февруари, след разбиване на ключалката на автомобил, паркиран пред магазин в кв. “Дружба”. На задържания е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.