Концерт в подкрепа на хората с аутизъм „Сам, но не самотен – един от вас”

Концерт Европейска годинаНДКФондация България Детския съветДАЗДЕС Министерството труда политика проблемиВирджиния РекърдсМюзикпо повод Международния ден за хората с аутизъм ще се проведе с подкрепата на иницитивата 2010 – Европейска година на борбата с бедността и социалното изключване. Той ще се състои на 11 април 2010 г. , в зала 11 на НДК, от 16:00 часа.

Концертът под мотото „Сам, но не самотен – един от вас” се организира по инициатива на Фондация „Стъпка за невидимите деца на България”, с подкрепата на Сдружение „Асоциация Аутизъм” и Алианс „Усмихни се с мен” .
Благотворително ще участват Графа, Тома, Нора, Маги Джанаварова, Боряна Бонева и др. Видео обръщение ще направят музикантите от Д_2. Ще бъде показан късометражният филм на Милена Калева „Аз, ти, никой друг”. Ролята на детето аутист се изпълнява от националния посланик на Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване Иво Атанасов, който е и член на Детския съвет към ДАЗД.

Водещият принцип на Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване – 2010 е да се даде глас на тревогите на хората, принудени да живеят в бедност и социално изключване, както и да се вдъхновят европейските граждани и всички заинтересовани страни да се ангажират с тези важни въпроси.

Следвайки принципите на ЕС за солидарност и партньорство, Министерството на труда и социалната политика подкрепи инициативата на неправителствените организации като средство за повишаване на обществената осведоменост по тези проблеми. Проектът се реализира с подкрепата на „Вирджиния Рекърдс”, „Монте Мюзик”, любезното съдействие на НДК и пицария “Торонто”.