Контролен съвет ще наблюдава „Булгартабак холдинг”

Контролен съвет от четирима министри ще наблюдава „Булгартабак холдинг”. В него ще влязат вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков и министрите на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. До 5 януари 2010 г. бордът на директорите на „Булгартабак” трябва да представи доклад до премиера и до контролния съвет с мерки за подобряване на дейността на холдинга. Докладът още трябва да съдържа: визията на дружеството за приватизацията и бъдещето, и как да бъде подпомогнат тютюневият сектор в страната.

След 05 януари 2010 г. отново ще има среща, където ще се разгледа този доклад. „Булгартабак холдинг” ще се отчита пред контролния съвет. Всички решения за дружеството също ще се взимат от контролния съвет, който трябва да определи бъдещето на „Булгартабак”.

„Във връзка с идеята за промяна на принципала на дружеството, смятам че предложеният формат от премиера за създаване на контролен съвет е по-добър, тъй като четирима министри ще контролират холдинга”, заяви министър Мирослав Найденов.