Контрабандни маркови облекла задържаха митничарите на Лесово и Малко Търново

Голямо количество дрехи с етикети на световноизвестни търговски марки задържаха митническите инспектори на Лесово и Малко Търново при пресечени три опита за контрабанден внос от Турция през последното денонощие. Иззети са 558 мъжки и дамски спортни панталони, ризи, тениски, рокли, блузи с марки „Адидас“, „Дизел“, „Найк“, „Долче и Габана“, „Келвин Клайн“ и др.

273 броя от контрабандно пренасяните облекла са открити при  митническа проверка на влизащ в страната през Митнически пункт Лесово туристически автобус с българска регистрация. Още 233 броя недекларирани маркови облекла са иззети на Лесово от лек автомобил с румънска регистрация. Други 52 броя недекларирани облекла са открити в лек автомобил с българска регистрация при проверка на митнически пункт Малко Търново.

По случаите са съставени три акта за нарушение на Закона за митниците срещу двама български граждани и един румънски гражданин. В изпълнение на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения, Митница Бургас ще информира за случаите и официалните правопритежатели на съответните търговски марки.