Конният ескадрон при Столичната дирекция на вътрешните работи с традиционни състезания отбеляза Тодоровден

Лично министър-председателят Бойко Борисов връчи приза на победителката в крайното класиране Лилия Савова

Традиционните празненства на Тодоровден, организирани от СДВР и народно читалище “Георги Бенковски”, събраха днес стотици столичани в кв. “Бенковски”. Денят започна с тържествен водосвет, отслужен от свещенослужители на манастира “Св. Мина”.
По-късно на местния стадион се проведоха състезанията по майсторска езда, надбягване и прескачане на препятствие. Демонстрациите по саблена сеч и прескачане през горящ обръч предизвикаха заслужените аплодисменти на публиката. Уменията на конните полицаи бяха наблюдавани с интерес и от гостите на празника: министър председателя Бойко Борисов, министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, кмета на София Йорданка Фандъкова, главния секретар на МВР Калин Георгиев, директора на СДВР Валери Йорданов.
След оспорвана надпревара бяха излъчени най-добрите конни полицаи. Първенец в крайното класиране стана главен полицай Лилия Савова. Купата бе връчена на победителката лично от министър председателя Бойко Борисов. Тя получи приз и от Столична община, както и парична награда от АСО “София”.
За отличното настроение на многобройната публика допринесе и духовият оркестър на Академията на МВР.