Комисията за контрол на ДАНС е разгледала извеждането на Куйович от Софийския централен затвор

Комисията за контрол на ДАНС е разгледала на днешното си заседание случая със сръбския наркотрафикант Будимир Куйович, който е бил изведен от Софийския централен затвор и е заведен в ДАНС, където е бил разпитван. Това каза след заседанието на комисията за контрол на ДАНС нейният председател Иван Костов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Интересува ни дали са действали правилно, тъй като това изглежда като един епизод, създал много остри напрежения между институциите, включително вътре в ДАНС, между ДАНС и МВР и т.н.”, каза Костов.
На днешното си заседание комисията е искала да провери действията на ДАНС във връзка с викането, изслушването на Куйович по време на задържането му. Проверяваме съвсем внимателно законовите основания, за да видим дали не са допуснати нарушения, каза Костов.
Комисията все още не е приключила с всички изслушвания по случая „Куйович”, за да излезе със становище. Не е изслушан бившият председател на ДАНС Петко Сертов. Той се е извинил за отсъствието си. Очаква се в следващите дни да бъде изслушан./агенция Фокус/