КОМИСАРЯТ ЗА РЕГИОНАЛНАТА ПОЛИТИКА ПАВЕЛ САМЕЦКИ ПРИСТИГА НА ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

sameckiКомисарят за регионалната политика Павел Самецки пристига тази сряда на посещение в България, което ще продължи до 27 ноември, съобщава БТА. Програмата му включва основно срещи и разговори с представители на регионалните и общински власти в Югоизточния и Североизточния райони на страната ни.

Ще бъде направен преглед на изпълнението на проекти, финансирани с европейски средства.

Комисар Самецки пътува до България, за да види как се използват структурните и кохезионните фондове в двата района, има ли напредък, за да чуе какво ще му кажат хората там. Ще се срещне с представители на местните власти, с министри, с граждани по места и ще получи обратна информация от първа ръка как се използват средствата на Европейския съюз, заяви за БТА Денис Абът, говорител на комисаря.

Според него комисар Павел Самецки ще прояви особен интерес към проектите, които се представят, както и към разговорите с хората от двата региона – има ли проблеми, усвояват ли се добре или не европейските пари.

Преди три седмици комисар Самецки се срещна с българския премиер, с министъра на регионалното развитие. У него остана убеждението, че в България има нов екип, който иска нещата да се вършат. Той остана с положително впечатление за тяхното желание да се постигне максимално използване на наличните средства. Очевидно, това бе нещо, което комисарят искаше да чуе, а сега иска да види, че думите са последвани от действия, изтъкна Денис Абът.