Коледа на село по-скъпа от хотел

elha3СОФИЯ. Коледа и Нова година на село са хитът за тазгодишните празници. Това заявиха пред „Стандарт“ от туристическите агенции вчера. Повечето хора няма да останат вкъщи въпреки  кризата, категорични бяха експертите. Заради затягането на колана обаче много нашенци логично предпочитат максимално най-тънките оферти за зимните фиести.
Изключително търсени пакети за Коледа са за малките села и градове – Боженци, Априлци, Копривщица. Около 300 лв. е най-високата цена за празник в битова атмосфера, като освен три нощувки тук влиза и празнична вечеря на 31 декември срещу 1 януари, обясниха от хотел в Боженци. Към 340 лв. на човек ще струва да вдигне новогодишната наздравица в Трявна. Към 250 лв. пък се движат коледните пакети за същото градче.
По-имотните обаче отново залагат на големите зимни курорти като Боровец, Банско и Пампорово, обясниха турагентите. 
С ниски цени и шоупрограми пък набират клиенти  хотелите по морето. Пет нощувки за 307 лв. е сред хитовите оферти за СПА хотел на Златни пясъци. Освен леглото кувертът покрива и празнична коледна вечер с DJ, както и отстъпка от всички процедури на СПА центъра. 
262 лв. на човек пък ще ви излезе да посрещнете 2010 г. в 5-звезден хотел на Ривиера. 
Теодора Йолчева

в-к Стандарт