Колеги, близки и приятели се простиха днес с полицаи Петър Георгиев и Кънчо Кънев

Последна почит към двамата служители, загинали при изпълнение на служебните задължения, отдадоха вътрешният министър Цветан Цветанов и главният секретар на МВР Калин Георгиев

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, стотици колеги, приятели и близки се събраха във Велико Търново и с. Самоводене да кажат последно сбогом на служителите от полицейския участък в с. Ресен Кънчо Кънев и Петър Георгиев. Двамата загинаха при жестока автомобилна катастрофа на 6 април в с. Самоводене, докато бързаха да се отзоват на поредния сигнал. “Ще направим всичко възможно, за да помогнем на семействата на нашите приятели и колеги. Не трябва да забравяме тези сърцати мъже, които с хъс и желание за работа са бързали да отидат на сигнал и само случайно стечение на обстоятелствата е довело да този фатален удар между два автомобила със специален режим на движение, което им е попречило да стигнат до мястото и прекъсна жизнения им път в разцвета на силите им”, каза министър Цветанов пред всички събрали се да изпратят двамата полицаи в последния им път. Вътрешният министър обяви, че министерството ще подпомогне семействата на загиналите полицаи с по 3000 лева.
Днес в седемте села, обслужвани от полицейския участък в с. Ресен е обявен ден на траур.

Главен полицай Петър Георгиев е започнал в системата на МВР на 1 март 1993 г. като полицай на небюджетна издръжка във фабрика “Битова електроника” към  РПУ-Велико Търново при РДВР-Велико Търново. След това е назначен на длъжност полицай водач на служебно куче в РПУ-Велико Търново при РДВР-Велико Търново. От 1 септември 2006 г. заема длъжността младши полицейски инспектор в ПУ-Ресен. Отличавал се е като дисциплиниран и изпълнителен служител. Награждаван е многократно. Семеен с едно дете.

Главен полицай Кънчо Кънев е встъпил в редиците на МВР на 1 януари 1991 г. като милиционер в РУ-Горна Оряховица. От 1 септември 1993 г. заема длъжността полицай, а по-късно и командир на отделение в РПУ-Велико Търново. На 24 април 2009 г. е назначен на длъжността младши разузнавач в ПУ-Ресен. През целия си професионален път е проявявал високо чувство на отговорност, дълг и всеотдайност, за което е награждаван многократно от ръководството на РУМВР – Велико Търново и ОДМВР – Велико Търново. Семеен с едно дете.