Козирог (22 декември – 20 януари) Хороскоп

Елемент – земя

Характер –  кардинален, земен, женски

Управляваща планета – Сатурн

Любима фраза – „Аз мога!“

Подходящи камъни – сапфир, малахит, оникс, тигрово око, рубин, опал

Щастливи числа –   5, 7, 8, 14
Положителни черти – самостоятелни, практични, сериозни, дисциплинирани

Отрицателни черти – материалисти, консервативни, мнителни

Зодия Козирог са хората родени между 22 декември и 20 януари. Характерно за тях е, че са много коректни и усърдни. Смятат ги за най-силният от всички знаци. Това е най-вече заради способността им да действат целеустремено, както е присъщо на животното, което символизира зодията. Може да е бавно и мудно, но затова пък всичко, което вършат е качествено и правилно.

 

Не обичат много да се месят в чуждите работи и запазват неутрално отношение. Не се интересуват от клюки и слухове и не обичат някой да се вре и в техните неща. Предпочитат да си ги запазят в тайна и сами да си вземат решения. Ако искат някой да знае какво става, те ще му дадат достъп и ще му поискат съвет.

 

При тях разума е на първо място, а после са чувствата. Но това пък понякога им влияе отрицателно, тъй като ги прави раними и песимисти. Доста материални са и недоверчиви, което отблъсква хората от тях. Типичният Козирог се съмнява във всичко и всички, затова дори най-младите представители на зодията изглеждат много зрели в действията и приказките си. Не си падат по експериментите и предпочитат по-традиционните неща. Да не говорим, че са много честни и почти никога не си помислят да престъпят закона и да използват лъжа.

 

В здравословно отношение имат проблеми с обмяната на веществата и храносмилането. Това съчетано с обтегнати нерви води до проблеми с теглото, проблеми с храносмилателната система от различно естество, проблеми със зъбите, главоболия. Затова не трябва много да се отдават на мрачното си настроение, да се забавляват повече и да гледат по-оптимистично на живота.

 

Препоръчва се в храната им да присъстват по малко пикантните подправки, количеството на солта и киселото също трябва да се намали. Трябва да спортуват повече, да се пазят от простуди и тъжни мисли.