Козирог – обща характеристика на личността за зодия Козирог

22 декември — 19 януари

Направляваща планета: Сатурн Щастливо число: 8 Астрологичен символ: Козел

Астрологични цветове: черен, тъмно-кафяв, пепелно-сив, син и бледо-жълт

Астрологични камъни: тюркоаз, светло-син адски ка­мък, оникс, лунен кристал

Външно Козироговете изглеждат меки и кротки, но не си позволявайте да се заблуждавате от външността си. Те рядко са доволни от това, което другите считат за успех и са изпълнени с решимост да постигнат нещо екстраор-динерно. А и защо не? Нима не управляват десети дом на хороскопа, дома на успеха?

Щастието на Козирога е в упоритата работа. Той е основния материалист на заодиака и във възходящия си път към набелязаната цел, при всяка следваща крачка трябва да бъде уверен, че всичко е безопасно. Всеки не­гов рожден ден трябва да го приближава към върха на успе­ха, иначе става мрачен и затворен. Козироговете са не­търпими към лекомислието. За тях не е важно дали дру­гите забелязват възможностите им, те сами се ценят ви­соко.

Козироговете винаги трябва да имат човек до себе си, който би им повтарял: «Горе главата, животът не е толкова лош, както си мислиш». Цял живот Козироговете се борят с депресията и негативизма. Но те не позволяват дру­гите да забелязват това.

Козироговете трябва да превъзмогват тенденцията към упадък на духа и да разберат, че нищо не е постоянно в този свят и всичко се мени — даже понякога към по-добро. Все пак звездите довеждат Козирога до неговата цел, това е предназначението. Но през това време не бива да седят и да чакат, напротив — трябва да се поободряват малко, да гледат на нещата по-просто и да се борят докрай