Кое е най-доброто място за получаване на потребителски кредит

кредити

Ако не знаете откъде е най-добре да изтеглите кредит, проучете максималния брой оферти и отсейте тези, които са в пълен унисон с вашите виждания.

Можете дори да си направите помощна таблица и да отразите конкретните оферти – лихвените проценти, максималната сума на заема, наличието на комисионна и други детайли. Това значително улеснява оценката на приемливите опции.

При избора на банка е важно да се оцени правилно нейната стабилност. Банките със съмнителна репутация е най-добре да се пропуснат още в самото начало. След това идва ред на проучването за размера на лихвения процент и броя на документите, необходими за получаване на кредит.

Ако фирмата, в която работите, превежда вашата заплата на картата в някоя конкретна банка, тогава най-добре отидете там, ако желаете да изтеглите кредит. Банката вече ще е наясно с вашата платежоспособност и няма да изисква удостоверение за доходи.

Друго място, където е изгодно да вземете заем, е банка, в която вече веднъж сте кандидатствали. Ако предишният заем е изплатен изцяло и без закъснения, следващия път всичко ще се случи много по-лесно.

Ако се нуждаете от потребителски кредит за покупка на някакви домакински уреди, бихте могли да го получите директно от магазина. Големите магазини дори могат да предлагат безлихвени вноски и плащания на вноски, тоест плащате само сумата на покупката и таксата за обработка на заема. Вярно е, че в някои случаи ще трябва да платите и за допълнителни услуги, но пак си струва.

Също така, когато теглите кредит, не забравяйте, че всеки заем трябва да бъде изплатен навреме, в противен случай ще накапват допълнителни лихви за забавено плащане.

И накрая, нека да обобщим основната схема на теглене на кредит:

  • Решете за какво ви е необходим заема. Ако смятате да купувате кола, помислете за специални оферти за заеми за закупуване на автомобили.
  • Уточнете дали ще имате достатъчно пари за всичките си нужди, плюс вноските по погасяване на заема.
  • Изберете банка или финансова институция, която отпуска бързи кредити.
  • Не се колебайте да задавате въпроси на служителите. Правилното използване на заема и навременното му изплащане ще ви помогнат да получите желаното възможно най-скоро, без рискове за вашия бюджет.