Кое е красиво

Златни пропорции. Няколко века пропорциите на лицето на Мона Лиза са се смятали за идеални и даже в наши дни много пластични хирурзи се ориентират именно по нейните параметри. Например съотношението между долната и горната устна се определя като идеално и точно там се смята, че е секретът за тайнствената усмивка на Джокондата.

XIII век до н.е. За идеална женска красота се е смятала египетската царица Клеопатра. С дълги коси, гъсти мигли и нежни рамене тя е била без конкуренция.

XVI век. За да придобият благородна бледност, англичанките нанасяли върху лицата си пудра на основата на свинска мас и оцет. Това средство прекрасно скривало всякакви белези.

XVII век. Рубенс създава знаменитата си картина „Три грации“. Пищните форми на изобразените на нея жени с десетилетия бяха еталон за женска красота.

XIX век. Английската кралица Виктория е против гримирането и самото словосъчетание „гримирана жена“ се е смятало за оскърбително.

1923. Благодарение на Коко Шанел става модерен шоколадовият загар, който до този момент се е приемал като признак за принадлежност към простолюдието. Защото точно представителите на тази класа работели по цял ден на открито.

1947. Кристиан Диор наложил фигурата „пясъчен часовник“. Най-красивата и модерна жена била тази с тънка талия и пищен бюст.

1953. Благодарение на Мерилин Монро стана ясно, че всички мъже по света предпочитат блондинките, и образът на сексапилната красавица с червени устни и платинена коса дълго време не излязъл от мода.

1968. Мия Фароу се появи на екрана с изключително къса коса и бе изкопирана веднага от милиони почитателки.

1988. С филма „Мръсни танци“ изключителната Дженифер Грей стана много известна. После тя си направи пластична операция, за да оправи гърбавия си нос. И какво? Зрителите не я разбраха, а режисьорите повече не пожелаха да я снимат.

2003. 40-годишната Деми Мур демонстрира идеално тяло в „Ангелите на Чарли“. Казват, че това е резултат на гениалната пластична хирургия.

2007. Румените бузи на Скарлет Йохансон полагат ново начало – жените вкарват под кожата си вещества, които правят лицето кръгло. /Otslabvane.us