Книга посочва гроба на Левски

vangaКазват, че през годините 1 000 000 души са се срещнали лице в лице с пророчицата Ванга. Всички са търсили помощ от нея – кой лек за болест, кой съвет за бъдещето. Само на един човек обаче тя е поверила великата тайна – къде е гробът на Левски. Утре загадката ще падне в книга №28 от поредицата на „Стандарт“ „Големите мистерии“ – „Ванга и гробът на Левски“. 
Преди време писателят Николай Хайтов се осмели да потърси покой за Апостола. Той влезе в остър спор за въпросната светиня с тежката академична артилерия. За автора на „Диви разкази“ разкриването на гроба на Левски се бе превърнало в кауза на живота. Той написа няколко книги на тази тема. Публикува статии, документи, спомени на очевидци, открити в стари вестници. Неговото твърдение е категорично: Васил Левски е погребан в софийската църква „Света Петка Самарджийска“. Писателят веднага бе обвинен, че като неспециалист се бърка в делата на тези, които са учили точно за това – историците и археолозите.
Въпреки че Хайтов е бил тачен от Ванга, той така и не намери време да се срещне с пророчицата преди тя да умре. Защо? Вероятно е предчувствал, че тя ще обори тезата му за последния дом на Апостола. 
Именно тази тайна вече цял живот пази Павел Кипров. В началото Кипров категорично отказа да съобщи мястото на тленните останки на Васил Левски, така както го бе чул от пророчицата. Заяви, че ще го разкрие само ако е сигурен, че това ще се чуе от цяла България. В крайна сметка той повери свещената тайна на „Стандарт“, защото според него е дошло време истината да излезе наяве. Преди години неговата лична приятелка Ванга му е казала, че когато се намерят останките на Апостола, ще станем Швейцария на Балканите за има-няма 50 години. Най-голямата тайна и още какво разкриха Димитър Туджаров-Шкумбата, който живеел двор до двор с Вангелия Гущерова в Петрич, и първата призната екстрасенска у нас Стела Димитрова, ще научите от книгата, която излиза в сряда.

в-к Стандарт